Anticoach live

Man kan jo ikke se det på deg

Hvordan kan en så utadvendt og sosialt sterk type skjule et så vanskelig liv?
Man kan jo ikke se det på han.

Velkommen til en tvangsnevrotisk forestilling med Espen Dahl.

11.mars , 2020 kl 19-20:30
Sted: Litteraturhuset i Bergen
Billetter
: Link til billettside
Mange ble kjent med Espen Dahl gjennom NRK-serien «Sinnssykt», hvor seerne fikk innblikk i hvordan Espen lever med tvangslidelse, også kalt OCD.

Espen oppfattes som utadvendt og flink med mennesker. Derimot er han mindre flink rundt trivielle aspekter ved livet. Hverdagslige oppgaver som de fleste av oss tar for gitt og som nærmest løses på autopilot, finner Espen svært krevende og ikke minst energitappende.

I denne sterke forestillingen viser Espen hvordan han navigerer gjennom hverdagen med tvangslidelse. Med både humor og rått alvor tar han oss med på blant annet butikkbesøk, bilkjøring og bytte av sengetøy. For en med OCD-diagnose kan slike dagligdagse selvfølgeligheter stjele så mye tid og oppmerksomhet at det fullstendig ødelegger et liv. Espen gir oss et ærlig innblikk i hvordan dette fortoner seg.

På den andre siden vil folk flest sammenlikne det å entre en scene eller stå foran et kamera, med tindebestigning. For Espen er det annerledes. På scenen er han trygg og fri. Fyren har en helt egen evne til å formidle hvordan livet kan se ut, når man lever med en alvorlig psykisk lidelse som mange ikke ser eller forstår.

Gjennom et rikt liv, høyt såpeforbruk og god formidlingsevne serverer han et unikt innblikk i et kontrastfylt liv.

Velkommen til en tvangsnevrotisk forestilling med Espen Dahl.

EKSTRA! Vis hensyn! Jeg er under ombygging

Vi setter opp en ekstra samtale da den første ble utsolgt! Se info under.

Kaoshjelp til tenåringsforeldre og andre som jobber med unge!

15.Januar 2020, kl 18-19
Sted: Litteraturhuset i Bergen
Her sikrer du deg billetter:
https://www.linticket.no/page/no/64/-/8901

Det er ingen tvil om at ungdom opplever tenåringstiden som et kaos. At tenåringsforeldre kan oppleve det som lyn fra klar himmel å få en tenåring i hus, er velkjent.

Ikke fortvil. Du befinner deg bare på en byggeplass. Tenåringshjernen er under en voldsom ombygging.

Er tenåringstiden selve definisjonen på kaos i et menneskeliv? I denne samtalen vil Andreas Gravdal møte psykologspesialist Marie Midtsund for å snakke om tenåringshjernens ombygging, selvbildet og hvordan gi støtte til det store barnets overgang til et selvstendig liv som voksen.

Marie Midtsund jobber som psykologspesialist både i egen praksis og innen det offentlige. Praksisen består av undervisning, veiledning og terapi. Hun er opptatt av unges psykiske helse og at vi samtidig ikke «psykliggjør» livets smerter. Hun har jobbet flere år ved BUP og engasjerer seg nå i forebyggende helsearbeid for barn og unge, knyttet til temaer som barne- og ungdomshjernen og voksenrollene som da hører med, sosiale mediers potente påvirkning på konflikter/mobbing, samt tilhørighet, utestenging og gruppedynamikk blant jevnaldrende. www.midtsundlyster.no

Andreas Gravdal er forfatter, foredragsholder og podcaster. Han er også mannen bak Anticoach Management. Han har ikke vunnet olympisk gull, gått over nordpolen eller besteget Mount Everest. Han er en selvlært fyr som i nærmere 20 år har jobbet med ungdom og formidlet sine ideer og tanker om livet gjennom foredrag, samtaler, bøker og kunst. Alt gjort på sedvanlig vis med en avslappet stil, humor og engasjerende tilnærming. Siden 2010 har han reist på kryss og tvers av Norge med foredrag for å snakke med unge og voksne om sitt “godt nok” perspektiv. Andreas har et spesielt engasjement for ungdom, men er også er mye brukt foredragsholder blant voksne. Han har forfattet to bøker, «En utrolig bra bok for unge folk» og «2. plass holder, takk» (SUB forlag).

Marie Midtsund og Andreas Gravdal har ved flere anledninger samarbeidet når de har besøkt skoler og jobbet i prosjekter med ungdommene, rundt temaer som ungdomshjernen, selvfølelse og tilhørighet.