Agnes Vevle Tvinnereim

Gründer, sosialentreprenør og foredragsholder


Agnes Vevle Tvinnereim er gründer, sosialentreprenør, foredragsholder, samfunnsdebattant og prosjektutvikler. Hun er partner i kollektivet VILL der hun jobber med sosial bærekraft og en god, fremtidsrettet og likeverdig by for alle. Hun er utdannet Design Thinker fra NHH/UIB/HVL. I tillegg til å holde foredrag  designer og leder Agnes workshops og større prosesser, både for egne prosjekter og oppdragsgivere.

Agnes er en av initiativtakerne bak Bærekraftige liv nettverket (2008), som utforsker sivilsamfunnets lokale handlingsrom i møte med klimakrisen. Hun brenner særlig for å ivareta det menneskelige perspektivet i jakten på det gode samfunnet og tror bestemt at handling fører til holdning, langt raskere enn motsatt.

Siden oppstarten av Bærekraftige liv nettverket,  har hun blant annet vært med å gründe Matkollektivet, Lystgården, og utviklet undervisningsprogrammet Fremtidspiloten sammen med Raftostiftelsen og Impact Hub.  Våren 2018 gav hun ut boken «Den lille håndboken i grønn naboskaping»,  sammen med nabo og medforfatter Anders Waage Nilsen.

Som foredragsholder er Agnes kunnskapsrik, inspirerende og en unik evne til å engasjere.

Få raskt svar om pris og dato


Foredrag

Fra protest til fest og fra handling til holdning

I møte med bærekrafts- og klimautfordringene er vi mange som tenker at «noen må gjøre noe». I 2008 satt Agnes ved et kjøkkenbord med gode naboer, og tenkte nettopp det. Heldigvis kom spørsmålet «Hva om det er vi som er noen…?», og det ble starten på et nasjonalt nettverk av lokalsamfunn som bare setter i gang.

I dette foredraget forteller Agnes engasjerende og smittende fortellingen om nabolaget på Landås, som startet med en enkel idé og fortsatte via et mylder av påfunn, kreative eksperimenter og en rekke klimapriser, til flere fulltids stillinger og en fredet praktvilla som bevegelsens hovedkvarter. En optimistisk fortelling om hvordan enkeltmennesker kan gjøre en stor forskjell og sette i gang noe langt større enn seg selv.

Foredraget tilpasses målgruppen og kan vektes med fokus på klimahandling, lokal verdiskaping, ultralokal steds-/byutvikling, folkehelse og individets iboende ressurser.

Varighet 45-60 min

Lidenskap – nøkkelen til engasjement

Jeg har tilgode å møte en regnskapsfører som kommer hjem fra jobb og tenker at «nå ville det jammen vært kjekt å få gjort litt regnskap». Likevel er det på CV-ene våre vi leter når vi skal utfordre folk til å gjøre en ekstra samfunnsinnsats på fritiden. Hvordan kan vi lokke frem det beste i oss, som også gjør oss mer fornøyde selv?

I dette foredraget går Agnes dypere inn i hva som berører oss som mennesker, og hvordan nye invitasjoner kan skape nye fellesskap og bedre samfunn.

Varighet 30-60 min

Sett frivilligheten fri!

En fortelling om hva som skjer når den uorganiserte ildsjelkraften, møter det etablerte systemets frykt for å trå feil, og all endringskraften vi går glipp av når vi ikke klarer å forene bottom-up og top-down.

I dette foredraget følger vi historien om da verden kom til Norge med den første flyktningebølgen høsten 2015, et fellesskap som stod klare til å inkludere og bli inkludert, og om skjærene i sjøen i møte med «systemene». 

Et interessant og inspirerende foredrag som egner seg for offentlig sektor og for andre toppstyrte organisasjoner, men også for alle som er opptatt av frivillighet, kraften i enkeltmennesket og sunn folkehelse.

Varighet 45-60 min


Omtale

Jeg møtte Agnes første gang på Landås høsten 2018, og ble så imponert over hennes engasjerte presentasjon av Bærekraftige liv at jeg med en gang bestemte meg for å finne en anledning til å invitere henne til Kristiansand.

Anledningen kom et par måneder senere, da Kristiansand kommune sammen med blant annet Fædrelandsvennen og Universitetet i Agder lanserte konseptet Bykvelder. Bykvelder skal være en arena for dialog, diskusjoner og debatt om det som er viktig for Kristiansand; en uformell, men relevant arena der inspirasjon kan innhentes og meninger og drømmer kan utveksles.

Agnes hadde et av to hovedinnlegg og holdt de ca. 100 fremmøtte i sin hule hånd! Hun er svært kunnskapsrik, inspirerende og har en fabelaktig evne til å inspirere og engasjere. Anbefales absolutt og uten forbehold!

— Knut Felberg, Enhetsleder By- og samfunn, Kristiansand kommune


Uforpliktende forespørsel om Agnes Vevle Tvinnereim

Få raskt svar om pris og dato

    Spørsmål om foredrag og booking:
    hei@anticoach.no
    Tlf: 976 62 457