Anders Waage Nilsen

Gründer og foredragsholder


Anders Waage Nilsen er samfunnsengasjert gründer og teknologikommentator i Dagens Næringsliv. Enkelte vil kjenne ham som gründer av Fri Flyt og Fjellfilmfestivalen. Som tidligere byråleder for Netlife Design er han lidenskapelig opptatt av å bruke teknologi til å løse komplekse samfunnsproblemer.  Kombinasjonen av å se det store bildet og samtidig skjønne teknologi helt ned i detaljene, skaper interessante perspektiver. For tiden jobber han som prosjektutvikler i oppstartsbedriften WasteIQ.

Som foredragsholder er Anders Waage Nilsens ujålete og ettertenksom i stilen og har en unik evne til å løfte inn nye perspektiver på viktige og vanskelige temaer på en forståelig måte. Waage Nilsen holder foredrag både i Norge og i utlandet, og har fått svært gode tilbakemeldinger på sine foredrag. Han har blant annet holdt foredrag på Webdagen, Oslo-Y, Vestlandskonferansen, ISWA (verdenskonferansen for Avfallsbransjen) samt flere ulike bransjekonferanser og møteplasser.

Få raskt svar om pris og dato


Foredrag

Den sirkulære utfordringen

Overgangen til en sirkulære økonomi vil representerer en enda heftigere endring enn digitaliseringen. Både klimautfordringen og avfallsproblemet er uttrykk for en systemfeil som gjenspeiles i strategier, organisasjonskart og politiske virkemidler.

I dette foredraget får du en forståelse av hvordan teknologi og regulatoriske forandringer endrer spillereglene. Anders Waage Nilsen gir også konkrete eksempler på bedrifter som øker verdiskapningen og senker miljøfotavtrykket – samtidig.

Varighet 45-60 min.

Stormvarsel – drivkrefter som beveger verden

I dette foredraget gir Waage Nilsen en oversikt over ulike viktige teknologitrender i tiden og knytter disse til spesifikke bransjer.

Hva er de strategiske konsekvensene av store teknologiskifter?
Hvordan påvirkes verdikjeder, kundeopplevelser og forretningsmodeller? Hva bør være den strategiske responsen?

Dette foredraget passer i ulike bransjer og har blitt holdt til både havbruksnæringen, helsesektoren, mediebedrifter og reiselivsnæringen. Hvert foredrag tilrettelegges for den aktuelle bransjen, og oppdateres med aktuelle og relevante eksempler.

Varighet 45 – 60 minutter

Vanskelige teknologier for dummies

Waage Nilsen er kjent for sin evne til å forklare nye teknologier på en pedagogisk måte, slik at også ikke-teknologer forstår. Han har holdt en rekke foredrag der han demokratiserer innsikten i hvordan teknologi virker, og hva det kan føre til. Eksempler på teknologier han enten har holdt foredrag om eller skrevet om:

• Blockchain
• Kvantecomputere
• Industriell symbiose
• APIer og mikrotjenester

Varighet 45 – 60 minutter

Slik får du liv i en ny idé

Det å få liv i en ny og banebrytende idé er noe annet enn å justere på en eksisterende virksomhet. I en jungel av ideer må du lære deg å løpe smidig mellom elefantene. I dette ukonvensjonelle foredraget benytter Waage Nilsen sin brede erfaring som gründer og leverer et knippe gatesmarte tankemodeller som gjør veien til suksess smartere, billigere og morsommere. Lær hvordan du kan åpne for strategisk improvasjon, hvordan du holder hodet åpent for nye impulser, verdien av trojanske hester.

Varighet 45-60 min.


Omtale

Anders er ein underfundig føredragshaldar som har eit utruleg godt lag med språket. Han tok klatrenorge på kornet med sine personlege historiar som han knytter oss alle i salen inni. Han skaper god stemning med sin lune og humoristiske karakter. I forkant var han profesjonell og møtte til avtalt tid og stad.

— Kjersti Gausvik, Norges klatreforbund


Uforpliktende forespørsel om Anders Waage Nilsen

Få raskt svar om pris og dato

    Spørsmål om foredrag og booking:
    hei@anticoach.no
    Tlf: 976 62 457