Andreas Gravdal

Forfatter, podcaster og foredragsholder


I nærmere 20 år har Andreas Gravdal jobbet med formidling. Med sitt tydelige «godt nok»-budskap har han de siste ti årene møtt rundt 100 000 mennesker i alle aldre med foredrag over hele landet. Typisk publikum for hans foredrag spenner seg derfor fra ungdom til voksne, fra det offentlige apparatet og skoler til private bedrifter.

Gjennom sin ukentlige Anticoach podcast tar han opp aktuelle tema både i lag med gjester og aleine. Andreas har opparbeidet seg en solid erfaring fra både scene og podcastsamtaler og bookes også som samtaleleder.

Andreas Gravdal i pressen:
Klassekampen
Dagsavisen
Bergensmagasinet
BA

Senk skuldrene og løft blikket!

Få raskt svar om pris og dato


Video


Foredrag

Godt nok!

Suksess er fint. Og mål er viktig. Men ingen av delene er noen indikator på om man har det bra. Antall mennesker som opplever at de “aldri” strekker til er økende, og prestasjonspresset for mange unge er stort.

Det er lett å la seg lure av vår tids mantra: ubegrenset. At vi skal ha ubegrenset tilgang på alt. Informasjon, penger, fritid, internett, lykke, muligheter, helse … Når vi har ubegrenset tilgang til mye, kan det være vanskelig å akseptere at vi er begrenset av natur. Du får ikke til alt. Du har ikke alt. Du blir ikke god til alt. Heldigvis!

Vi må lære oss begrensningens kunst. Finne nokpunktet i eget liv. Problemet vårt er ikke at ting ikke er ubegrenset nok, men at vi ikke klarer å begrense oss selv. Det skaper slitasje, stress og knuste drømmer å tro at vi skal klare alt og være alt.

Følelsen av å være god nok er selve motstandskraften i møte med det ytre presset om å alltid måtte jage høyere, bedre og lengre.

I dette foredraget vil Andreas inspirere deg til å slippe taket i jaget etter perfekte resultater. Og ikke minst: finne følelsen av å være god nok uten alltid å være best.

Foredraget passer for både ungdom og voksne.

Ungdom og selvbilde

Hvorfor dropper noen ut av skolen, mens andre får greie karakterer? Hvorfor snakker noen med alt og alle, mens andre leiter etter hullet i bakken? Hvorfor tar enkelte utfordringer på strak arm, mens andre knapt gidder å stå opp om morgenen?

I dette foredraget har Andreas samlet sitt kjernebudskap i møte med ungdom. Forklart på en morsom og lettfattelig måte gir han unge folk konkrete råd i møte med tema som selvbilde, valg, grensesetting, merkelapper m.m.

Foreldreforedrag

I dette foredraget som er myntet på foreldre og andre som jobber med barn og unge, deler Andreas sine viktigste observasjoner etter å ha jobbet med unge i nærmere 20 år.

Han vil blant annet snakke om:
– Hvordan styrke selvbildet
– Møte prestasjonssamfunnet med god nok følelsen
– Merkelapper man bærer med seg
– Relasjon
– Verdsettende kommunikasjon

Foredraget passer i skolesammenheng eller i andre settinger med hvor barn og unge er tema.

Vis hensyn! Jeg er under ombygging

Kaoshjelp til tenåringsforeldre!

Det er ingen tvil om at ungdom opplever tenåringstiden som et kaos. Og det er liten tvil om at tenåringsforeldre kan oppleve det som lyn fra klar himmel å få en tenåring i hus.

Ikke fortvil. Du befinner deg bare på en byggeplass. Tenåringshjernen er under en voldsom ombygging.

Er tenåringstiden selve definisjonen på kaos i et menneskeliv? I dette foredraget / samtalen vil Andreas Gravdal og Marie Midtsund blant annet snakke om tenåringshjernens ombygging, selvbildet og hvordan gi støtte til det store barnets overgang til et selvstendig liv som voksen.

Hvordan snakke om livsmestring og psykisk helse

Psykisk helse og livsmestring er høyaktuelt i arbeidet med barn og unge. I barne- og ungdomsårene er utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet særlig avgjørende.

I dette foredraget ønsker jeg å hjelpe de som jobber med barn og unge med hvordan snakke om psykisk helse på en god måte. Hva er viktig? Hvorfor snakke om det og ikke minst: hvordan snakke om det? 

I nærmere 20 år har jeg jobbet med barn og unge hvor livsmestring har vært den røde tråden. Og de siste ti årene har jeg reist Norge rundt på fulltid og møtt mellom 50 og 100 000 unge med forebyggende foredrag og undervisning.

I dette foredraget deler jeg mine tips og erfaringer knyttet til formidling av denne viktige tematikken.


Omtale

“En strålende, kunnskapsrik og morsom foredragsholder som det er verdt å låne øret til!“

— Per Bjørnar Knudsen | Leder Drammen Kommunale Foreldreutvalg

“Stiftelsen Klokkergården er en ideell stiftelse med det formål å rehabilitere ungdom fra 13 års alderen med rus- og/ eller atferdsproblemer som er plassert etter Lov om barneverntjenester. Andreas Gravdal hold 29 mars 2014 foredrag på vår familiehelg. Innslaget var rettet mot våre ungdommer og deres familie, og handlet om identitet og selvbilde. Det var ett vel gjennomført foredrag som engasjerte publikum. Stiftelsen Klokkergården er svært fornøyd med Andreas Gravdal sitt foredrag”

— Marte Haukås | Avdelingsleder, Sjøly Minikollektiv

“Vi har ved en rekke anledninger over flere år benyttet oss av Andreas Gravdal i kommunikasjon med ungdom, da først og fremst med russekullene og deres kontaktlærere i den videregående skolen. Vi har vært meget godt fornøyd med det han har levert og tilbakemeldinger fra lærere og elever har vært utelukkende positive.

Han formidler på en god og forståelig måte som ungdommene lett kan kjenne seg igjen i. Vi anbefaler han på det varmeste.“

— Mette Magnussen | Distriksleder Trygg Trafikk Vestfold

“Mola-stiftelsen (www.mola-stiftelsen.no) arrangerer hvert år i desember et stort tverrfaglig seminar på Voss. Mola står for ”Meningfull oppvekst i Laksevåg bydel”.

Politiet har ansvaret for programmet.

I 2014 hadde vi gleden av å ha Andreas Gravdal som snakket om ”Barn og unges selvbilde”. Andreas presenterte seg som ”en selvlært fyr som hjelper barn og unge til å senke skuldrene og løfte blikket. Lite fiksfaks, mest sunt bondevett.”

Andreas levde opp til sitt syn på seg selv. Han holdt forsamlingen på rundt 120 deltakere konsentrert og engasjert i 2 skoletimer, på en utmerket måte. Han hadde en form som etter mitt syn passer alle steder.

Jeg har allerede anbefalt ham til andre.”

— Tore Salvesen | politistasjonssjef

“Som en del av arbeidet rundt tema «relasjoner» inviterte vi Andreas Gravdal til å holde et foredrag for alle ansatte på Løvås oppveksttun, rundt sine erfaringer og opplevelser med barn og ungdom som han har jobbet med.

Han tok oss med på en reise gjennom flere ulike tema som egentlig handlet om det samme. Nei, jeg vil heller si at han snakket om det samme, men sett fra forskjellige vinkler. Han snakker om barn, men også om deg og meg.

I løpet av de to timene han var hos oss fikk han oss til å kjenne på hele følelse spekteret. Vi lo, vi gråt, vi ble utfordret, vi ble undrende og vi satt igjen med en følelse av at vi hadde vært med på noe betydningsfylt. Noe som vi som skole kan ta med oss når vi møter barna i hverdagen.

Personlig har jeg sett Andreas to ganger og ble like inspirert hver gang. Han får deg til å tenke deg om og er direkte i kommunikasjonen. Har du ikke sett foredraget til Andreas er det på tide.”

— Danckert Loodtz | avdelingsleder Grunnskole, Løvås oppveksttun

«Tusen takk for et inspirerende og godt foredrag på Årstad vgs.  Andreas klarer på en enkel og god måte og ta tak i , og formidle det mange unge sliter med og ofte ikke klarere å sette ord på.

Dette ga oss som lærere inspirasjon og mot til å ta opp viktige tema i klassesammenheng og med den enkelte elev. Enkelte av oss bruker bøkene dine i undervisningen på helse,- og oppvekstfag.

Her blir elevene både utfordret og løftet/ jeg er god nok.»

— Aase og Grethe, lærere ved Åsane Vgs Helse og oppvekst

Innholdet var interessant og han trakk gode paralleller til det vi jobber med i hverdagen. Alle fikk godt utbytte av foredraget og satt igjen med en følelse av at det gjerne kunne vart litt lengre. Ternikast 6.

— Kari Mette Sørgård, veileder KVP, NAV Bærum


Uforpliktende forespørsel om Andreas Gravdal

Få raskt svar om pris og dato

    Spørsmål om foredrag og booking:
    hei@anticoach.no
    Tlf: 976 62 457