Espen Dahl

Foredragsholder


Mange ble kjent med Espen Dahl gjennom NRK serien Sinnssykt hvor seerne fikk innblikk i hvordan Espen har det. Der fikk vi se at Espen Dahl er en A-typisk fyr.

Han oppfattes som flink med mennesker og trives godt i sosiale lag. Derimot er han mindre flink rundt trivielle aspekter ved livet. Hverdagslige oppgaver som de fleste av oss tar for gitt og som nærmest løses på autopilot, finner Espen svært krevende og ikke minst energitappende. Dette kan dreie seg om butikkbesøk, bilkjøring, å kaste en søppelpose eller skifte sengetøy. Mange av oss utsetter og misliker klesvask, men for en med OCD-diagnose kan det stjele så mye tid og oppmersomhet at det fullstendig ødelegger et liv.

På den andre siden vil folk flest sammenlikne det å entre en scene eller stå foran et kamera, med tindebestigning. For Espen er det annerledes. På scenen er han trygg og fri. Fyren har en helt egen evne til å formidle hvordan livet kan se ut, når man lever med en alvorlig psykisk lidelse som mange ikke ser eller forstår.

Få raskt svar om pris og dato


Foredrag

Man kan jo ikke se det på deg …

Hvordan kan en så utadvendt og sosialt sterk type skjule et så vanskelig liv?

Man kan jo ikke se det på han.

I dette sterke foredraget viser Espen hvordan han navigerer gjennom hverdagen med tvangslidelse. Med både humor og rått alvor tar han oss med på blant annet butikkbesøk, bilkjøring og bytte av sengetøy. For en med OCD-diagnose kan slike dagligdagse selvfølgeligheter stjele så mye tid og oppmerksomhet at det fullstendig ødelegger et liv. Espen gir oss et ærlig innblikk i hvordan dette fortoner seg.

Gjennom et rikt liv, høyt såpeforbruk og god formidlingsevne serverer han et unikt innblikk i et kontrastfylt liv.

Foredraget passer i bedrifter, organisasjoner, skoler hvor man ønsker å øke forståelse for psykisk helseutfordringer.


Omtale

Espen berører tilhørerne med sin ærlige, uformelle og særegne stil. Han er en mann med en naturlig sjarm som byr på seg selv med en herlig tilstedeværelse på scenen.  Espen har en svært god formidlingsevne og uttrykket hans er lite sentimentalt, men allikevel med en alvorlig grunntone.  Espen bruker sin egen situasjon som rammeverk for et dyptgående tema. Nemlig viktigheten av å bryte ned barrierer knyttet til å snakke om og forstå psykisk helse. Han møter temaet med genuin innlevelse og balanserer godt mellom humor og alvor. Latteren sitter løst i salen, men ingen av tilhørerne går uberørte ut.

— Linda Lerbak, Utviklingsrådgiver ved kompetansesenteret i Drammen kommune


Uforpliktende forespørsel om Espen Dahl

Få raskt svar om pris og dato

    Spørsmål om foredrag og booking:
    hei@anticoachmanagement.no
    Tlf: 976 62 457